Avslørte falskmynteriliga i Trondheim

Trondheim: Politiet i Trondheim har i alt pågrepet syv personer, mistenkt for falskmynteri. De syv skal ha drevet i flere mindre grupper, uten å vite om hverandre.


Saken startet med at falske 100-kronesedler dukker opp på Olavfestdagene i byen. Det var en av selgerne under festivalen som la merke til de antatte falske myntene. Alle de syv har gått fri, men politiet overvåker deres minste bevegelse, og håper denne informasjonen ikke kommer i hendene på de kriminelle. Det skal være en gruppe svensker som var her på ferie i aldersgruppen 15-58. De skal ha blitt avslørt av tastefeil, som vi kan lese ut ifra politisjefens pressekonferanse.


Den ekte hundrelappen er til venstre, mens den falske er til høyre. Vanvittig dårlig falskmynteri, sier tidligere kriminell. 

Politisjefen uttalte følgende på en pressekonferanse idag klokken 14:00:

"Vi har avslørt et større nettverk av falskmynteri i byen, og disse ble tatt inn til avhør klokken 10:00 idag, søndag, om det skulle være tvil. Alle de mistenkte stilte seg uvitende til anklagene, og vi løslot dem i håp om at de skal forsøke å gjøre flere kriminelle handlinger. Vi ber banker og kjøpmenn om å være ops på falske penger i omløp. Disse er lett gjenkjennelig grunnet falskmynternes tabbe da sedlene inneholder ordene "hundra" og "kronor". Det er også en diffus forskjell på personen avbildet på sedlene, som gjør at det ikke skulle være problem å gjenkjenne disse falske sedlene. De er likevel nesten perfekt lagd, med vannmerke og sølvstripe i henhold til norsk pengelovgivning. Jeg vil likevel berømme politibetjentene som har jobbet hardt for bekjempelsen mot denne svenske kriminalligaen, og vi sender en melding til våre svenske kolleger om beslaget."

Ifølge rykter inne på politistasjonen skal beslaget være på omlag 30 000,- "kronor".

Forbryterne betegnes nå som "Dumbest Criminals, Ever" av den britiske utvekslingsbetjenten som trondheim politistasjon har leid inn grunnet manglende ressurser.


Trønderne henter inn brite for å styrke forsvaret. Les mer om signeringen av John Doe i papirutgaven.

I andre nyheter: Litausk flaskemytteri avslørt, etter at flere har mistet tomflaskene sine fra ulike søppelbøtter i Oslo, har nå politiet avslørt at disse blir stjålet og pantet av litauere og andre innvandrere. Leder for norsk tomflaskeforbund ser svært stygt på antall ran fra søppelbøtter rundt om i byen, men ser positivt på pantetrenden som har økt siden pantemaskinene ble innført i butikker. Norsk mytteriforening er for tiden uten leder, og det var alt for mange som hadde meninger, så vi velger å ikke publisere noen.

Nattbladet, betaler kun med kort.

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.
Jeg har plassert min blogg i Trondheimnorske bloggkart!

Kommentarfeltet. (Alle spam & leserøkende kommentarer vil bli permanent plaget av Nattbladet)

Din kommentar

hits