Afroamerikaner diskriminert av nordlending

Kalte afroamerikaneren for "Hæstkuk", noe som ifølge vitner skal ha gjort mannen utrøstelig, grunnet komplekser rundt eget lem. Hans hjulbeinte kone sier i en lang kommentar til nattbladet "at han ble født med det, og kan ikke bare kappe det vekk. Jeg mener det er skandaløst av nordlendigen å uttale seg på den måten, og håper mannen får en passelig straff".

Idag begynte rettsaken, som av mange har fått kallenavnet "Langmannsretten" som et åpenbart ordspill på Lagmannsretten hvor rettsaken finner sted. Det er uvisst om afroamerikaneren vil møte i retten.


I denne rettsalen skal rett være rett, og saken bli avgjort. Fotograf: G. Iraf

Nordlendingen som utførte diskrimineringen er anmeldt på grunnlag av offentlig krenkelse og var ydmyk da dommeren leste opp tiltalepostene, han påla seg straffeskyld, men mente at 3 års forvaring var å overdrive strafferettslig handling. Forsvareren til nordlendingen, skal også være aktor under saken. Dette grunnet mangel på utdannende juskyndige nord for Trondheim. Dobbeltspillet i rettsalen idag var som en livlig parodi, da aktoratet på flere uttalelser protesterte på eget grunnlag. Dommer i saken, som også er søster til aktor og forsvarer sier at saken er vanskelig på familien, men at det vil kun vare i de få månedene rettsaken holder på.

Utfallet av rettsaken kan innebære at nordlendinger må bli forsiktigere i å uttale seg med friske ord som "Hæstkuk" "Reynjævel" og "Prostatahomo". Da dette kan virke krenkende på noen. Det er ikke første gang en slik rettsak føres mot en person med spesiell dialekt. En sogning ble i 2009 dømt til tre års ubetinget fengsel etter et saftig opprør i hjembygda til Tone Damli Aaberge.


Hæstkuk: Bandet med samme navn følger utviklingen med argusøyne, etter at populariteten deres steg til nytt nivå grunnet publisiteten rundt ordet med samme betydning.

Nattbladet, i frykt for rasisme, velger vi nå å slutte med mørk humor.

 

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.
Jeg har plassert min blogg i Trondheimnorske bloggkart!

Kommentarfeltet. (Alle spam & leserøkende kommentarer vil bli permanent plaget av Nattbladet)

Din kommentar

hits