Somalisk seilelandslag kapret førsteplass

London: I kjølvannet av et ellers godt gjennomført OL, kommer det frem at det somaliske seilelandslaget kapret førsteplassen i seiling. Dette kommer frem av en rapport levert inn til IOC fredag formiddag.


Lagfoto av det somaliske landslaget. Kapteinen til høyre på bildet. Foto: OL

Dette kan gjøre at Somalia mister medaljen, da det er imot de sportslige reglene å kapre motstandernes fartøy og/eller kropper. Dette er like stort som da det amerikanske basketball-laget byttet ut kroppene sine med karakterer fra Looney Tunes under OL i '96, sier idrettshistoriker, Pål Spasjam. Spasjam har fulgt idretten tett de siste 40-årene, og har en portefølje på flere titalls olympiske leker, verdensmesterskap og nasjonale turneringer i minnet.

Vi har ikke lykkes å komme i kontakt med noen angående kapringen, men den sveitsiske marinen skal være på saken.

Det var etter målgang at de svenske seilistene skal ha meldt inn det somaliske seilelandslaget for kapring. Saken skal først ha fått vind i seilene etter at flere andre deltakere også meldte inn somalierne for brudd på Fair-Play-reglene. Idrettsvoldkommisjonen skal nå sette seg ned for ankepunktene mot det somaliske gullet.


Illustrasjonsbilde av seiling under OL. Foto: OL

Somaliske myndigheter finnes ikke, og kunne derfor ikke kommentere saken.

I andre nyheter: Ny Kon-Tiki-ekspedisjon kan bli utsatt grunnet frykt for somaliske pirater, det sier Jarle Andhøy og Svein Gåslav, som sammen med Gustav Hønhælvet skulle gjenta den kjente seilturen til Thor Heyerdahl.

I andre nyheter: Svindlere solgte fredag kveld en falsk versjon av båten til Thor Heyerdahl. Les mer om Con-Tiki-skandalen i papirutgaven.

I andre nyheter: Nattbladet mottok en pakke som ikke skal åpnes før 2112. Følg direktesendingen ca. 12 minutter over ni ikveld.


Mottok denne pakken i Digipost. Følg livesendingen ikveld en gang. Foto: LOL

 

£Nattbladet, nå også med hashtag.

 

 

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.
Jeg har plassert min blogg i Trondheimnorske bloggkart!

Bare Én kommentar. (Var den spam regnes dette som 0)

sv: den teksten bak barten er jo ikke meningen å lese , det er jo mer som pynt og det er ikke jeg som har satt teksten bak der! ;)

Din kommentar

hits