Historiefaget er vanskeligere enn noengang

Grunnen skal være at det alltid skjer nye ting som skrives ned i historiebøkene for ofte. Faget kan bli så komplekst at det iløpet av det neste århundret kan bli nødvendig å velge vekk viktige historiske begivenheter for ikke å overskride pensum. Historiker Görann Plokstad, arving av Sturla Plokstad som drepte kong Ari den første under borgerkrigen mot hansafolket i Bergen på 1700-tallet, sier at dette allerede har skjedd, og at det er store nasjonale hendelser som er blitt komplett oversett av historiepensumet som norske elever lærer på grunnskolen.


Flere historiske begivenheter fører til vanskeligere eksamen, her illustrert med bilde fra Slaget på Slaggstad hvor nesten 100 000 nordmenn døde.

Han mener han sitter på dokumenter for flere titalls historiske hendelser som er blitt forsøkt slettet fra pensum. Han legger til at det vil bli sanksjoner fra FHM (FagHistorisk Museum) om han skulle røpe noen av hemmelighetene som er blitt skjult fra norske lærebøker og leksikoner. Det var Göranns kone, Lexy, som gjorde ham oppmerksom på at flere av dokumentene han arvet fra sine forfedre, ikke var kjent for allmennheten eller populærhistorikken.

Da vår journalist skulle på toalettet, snek han seg inn i arkivet til historikeren. Grunnet opphavsretten kan vi ikke publisere hele artikler, men vi kan berette at den norske grunnloven er gått ut på dato. Ifølge dokumenter så la kronprins Christian Frederik inn en utløpsdato på grunnloven, som gikk ut 1. April 1998.


Justisdepartementet skal nå sette seg inn i det originale lovheftet for å finne tegn til utløpsdato. Norsk rettsvesen kan være i en liten knipe, sier kubonde.

Redaktøren for Vikingpedia, nettleksikonet for norsk historie, sier at dette minner mistenkelig mye på konspirasjonsteorien til Daniel Brun, som mente at vikingtiden, opprinnelig var en russetradisjon, men som senere er blitt forvandlet til noe barskere og voldeligere for å unngå at det samme skal skje med nåtidens russefeiring. Russepresident ved Skøyen Videregående Skole sier at voldtekt og plyndring ikke har vært russeknute siden år 1000, minst. Hans påstand kan komme av at han hadde 1.67% når han blåste i politiets alkotest. 

I andre nyheter, øst-europa kan bli gjenforent, les mer om sovjet-reunionen på Dagbladet.

Nattbladet, skriver historie.

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.
Jeg har plassert min blogg i Trondheimnorske bloggkart!

Kommentarfeltet. (Alle spam & leserøkende kommentarer vil bli permanent plaget av Nattbladet)

Din kommentar

hits