Gule biler forårsaker flest skader i trafikken

Det viser forskning på smerterelaterte hendelser utført av Trygg Trafikk. Grunnen skal være at det er lovpålagt å slå nærmeste individ når en bil av fargen gul kjører forbi. Loven hadde sin opprinnelse for mange generasjoner siden og har gått i arv via det muntlige medium.


Gule biler kan lett identifiseres med at føreren sitter på høyre side, for de fargeblinde.

Det er per dags dato kun èn person som er blitt dømt for mistolking av gul bil-loven, da han slo ut kameraten sin som var sjåfør for anledningen. Saken gikk til høyesterett, og mannen ble dømt til å betale tilbake 250 000,-.

Det er altså gul-bil prinsippet som påfører flest skader i trafikken. På andreplass ligger overkjørsel, og på tredje utkjørsel. Barsel kom på en sjetteplass.


"Gul bil-slag" som er kommet litt ut av hånd. Hvis dette skulle forekomme er det bare å ta igjen, sier justisministeren.

Trygg Trafikk har nå sendt ut anmodning til alle bilister med gul bil om de kan holde seg til litt mindre kjente veier, for å minske skadene i trafikken. Dette er blitt en av hjertesakene til Trygg Trafikk, og lederen Tarik Letpå Saken sier i en kort kommentar at bilskiltene til alle som kjører gule biler i all hemmelighet er blitt destruert.

Likestillingsnemnda vil nå at det skal være lov å påføre andre skade uansett farge på bilen.

Nattbladet, skadelig i seg selv.

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.
Jeg har plassert min blogg i Trondheimnorske bloggkart!

Kommentarfeltet. (Alle spam & leserøkende kommentarer vil bli permanent plaget av Nattbladet)

Din kommentar

hits