Nattbladet anmelder årets plateutgivelser:

Nattbladet velger å anmelde plateutgivelsene de selv tror er de viktigste (Det vil si, musikk Nattbladet liker)


Muse - The Resistance

muse
the resistance

Et konseptalbum fra trioen fra Devon, Teighnmouth, England, Europa. Albumet starter rett på med en blanding av Dr. Who møter Call Me. Etter dette følger de opp med Resistance. En kjærlighetssang basert på George Orwell's "1984". Bandet følger så opp med de tre svakeste sangene på albumet. (Undisclosed Desires, United States of Eurasia og Guilding Light) før de varter opp med som kan kalles en kompalisjon av deres to album. "Unnatural Selection" starter med orgel (som ikke har vært siden "Megalomania" (Origin of Symmetry)) fra orgelet går de til et riff som ligner makeløst på riffet fra "New Born" (Origin of Symmetry) og hele sangen kan også sees på som en sammenligning av "Citizen Erased" (Origin of Symmetry). Etter dette følger bandet opp med "MK Ultra", en sang som på mange måter tilsvarer bandet under deres Absolutionperiode. Deretter den poppregede sangen "I Belong To You" før Matthew Bellamy's største prosjekt siden skoleprosjektet i 7. klasse. Exogenesis er en treparts symfoni hvor han forteller om hvordan mennesket kom til jorden, hvordan vi ødelegger jorden, og hvordan vi reiser fra jorden for å finne et nytt sted å bo hvor vi må gjøre det riktig denne gangen.

Et overdådig pompøst album. Nattbladet elsker det, en soleklar 7.


Uprising, Muse første singel. Dette er ikke den offisiell musikkvideoen, men det funker!

Arctic Monkeys - Humbug

arctic monkeys
humbug

Platen er dog ikke bare humbug, det er en god plate fra Sheffield-gjengen som gir ut sitt tredje album. Man skal lete hardt for å finne svakheter på albumet som ifølge vår anmelder (Red Anm. Meg selv) er et så og si komplett album. Albumet viser i stor grad at gjengen fra de arktiske apekatter har blitt voksen, som gjenspeiles i musikken.

Et godt album, og en 5'r på Nattbladets skala.


Crying Lightning er Arctic Monkeys første offisielle singel, og dette er også den riktige videoen!

Manchester Orchestra - Mean Everything To Nothing

manchester orchestra
mean everything to nothing

Dette skulle være den store gjennombruddsplaten til det amerikanske bandet som av mange er ukjent. På denne platen finner man alt fra fengende sanger man synger med på, til rolige ballader, og alt utført av en fantastisk stemme fra vokalist Andy Hull. "I've Got Friends" skiller seg ut som den mest fengende sangen på platen.

Nattbladet liker veldig godt albumet og belønner det med en solid og sterk 4.


I've Got Friends, Manchester Orchestra's første singel og video. Forøvrig vår favoritt angående førstesingler og video!

As Tall As Lions - You Can't Take It With You

as tall as lions
you cant take it with you

Nattbladet sier seg uenig, for du kan faktisk ta med deg dette albumet over alt, og det vil alltid høres det samme ut. As Tall As Lions er også et forøvrig ukjent band i norsk sammenheng, men de har noen virkelig gode sanger på deres nye album som får deg til å sitte å gynge på foten og trampe i takt.

Nattbladet gir dette albumet en 4, grunnet akkurat dette.


Dette er livefremføring av deres første singel, Circles. Kvaliteten kan variere på hvordan ørene dine er.

Mew - No More Stories Are Told Today, I'm Sorry, They Washed Away

mew
no more stories

Albumet er så sterkt som de progressive musikantene fra den danske gruppa vil ha det til. De følger opp sin forrige plate med et stort lydbilde, men virker også mer voksne på mange måter. Det er noe som tilsvarer de flest vi anmelder virker det som.

Natbladet slenger seg på bølgen og gir denne platen en 4'r!


Gjett hva, dette er første singel og video fra Mew også. Sangen heter Introducing Palace Players.


For de av dere som leter etter sammenhenger i min musikksmak så kan dere finne en, og det er at jeg av en eller annen merkelig grunn nesten bare har favorittband som begynner på bokstavene A og M (Anberlin og Mars Volta for å nevne noen andre). Dette er nesten litt skummelt.

Nattbladet, vi tar musikk seriøst, men det er også alt!
Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.
Jeg har plassert min blogg i Trondheimnorske bloggkart!

Bare Én kommentar. (Var den spam regnes dette som 0)

Line Rakvåg Malones

27.09.2009 kl.00:32

Stilig cover på den nye til Muse!

Din kommentar

hits